Luodon Siirtolapuutarha

Keväinen markkinapäivä Porin Hevosluodossa

Olemme tänä vuonna lähestyneet spostilla monia siirtolapuutarhoja ja saimme paikalliselta Luodon Siirtolapuutarhalta kutsun osallistua heidän kevätmarkkinoilleen. Olimme tästä otettuja ja ilomielin ilmoittauduimme mukaan!

Kevätmarkkinat järjestettiin lauantaina 14.5. klo 12-15 ja alkuperäisen sääennusteen mukaan oli povattu myös sadetta. Mutta, kuinkas ollakaan, saimme nauttia koko päivän upeasta auringonpaisteesta ja sade pysytteli loitommalla. Sää varmasti sai monet ihmiset liikkeelle ja paikoitellen markkinoilla kävi kova kuhina. Saattoipa pieni tuulevire viedä Kerhomajalta pullan tuoksua lähialueille, sillä tarjolla oli kahvia, pullaa, kääretorttua, suolaista piirakkaa ja ulkona paisteltiin makkaraa.

Kerhomajalla valmistaudutaan Kevätmarkkinoille herkkujen kera!
Kerhomajalla valmistaudutaan Kevätmarkkinoille herkkujen kera!

Luodon Siirtolapuutarha (perustettu 1946) sijaitsee siis Porin Hevosluodossa noin kolmen kilometrin päässä kauppatorilta. Alue kuuluu Porin kansalliseen kaupunkipuistoon ja siellä on 95 mökkipalstaa, joiden koko on 330 m2. Koko siirtolapuutarhan pinta-ala on noin 7 ha. Tynnyrimies katseli mökkejä sillä silmällä, että ne ovat hieman isompia kuin esim hänen synnyinkaupungissaan Helsingissä olevat ja eräs mökkiläinen tämän vahvistikin, että näin on. Muutamat mökkiläiset olivat avanneet pihansa markkinapäivien kunniaksi ja niihin pääsi vierailemaan. Tynnyrimiehen vaimo poikkesi lähimpään mökkiin keskuspuiston laidalla ja sieltähän löytyi tuttu luokkatoveri Kokemäen puutarhakoulun ajoilta – mikä yllätys!

Luodon Siirtolapuutarha pihoihin tutustumassa
Keltainen viiri kertoi siitä, että kyseiseen pihaan pääsi tutustumaan ”Avoimet puutarhat” teemalla

Tynnyreistä tykkäävät myös nelijalkaiset ystävät

Tynnyrimiehen kanssa asettelimme tuotteemme isolle alueelle keskuspuiston reunalle. Ohikulkijoiden silmään pisti tuotteiden aito ulkonäkö – muovikin taipuu helposti ”puuksi” ja iso plussa on toki se, että tuotteemme on valmistettu elintarvikekelpoisesta kierrätysmuovista. Suomalaiseen tapaan tynnyreistä toki etsittiin hieman vettä vahvempaakin nestettä ja siitä kirposi hauskoja keskusteluja pontikan keitosta viinin valmistukseen.

Tynnyrimiehen tuotteet herättivät mielenkiintoa Kevätmarkkinoilla Luodon Siirtolapuutarhassa
Tynnyrimiehen tuotteet herättivät mielenkiintoa
Tyytyväiset viinitynnyreiden uudet omistajat!
Tyytyväiset viinitynnyreiden uudet omistajat!

Vedenohjaimet (niin pyöreään kuin neliskanttiseenkin ränniin) herättivät suurta kiinnostusta ja olimmekin Tynnyrimiehen kanssa iloisia saadessamme valaista ihmisiä näistä meidän todellakin hyväksi havaituista tuotteista, joilla onnistuu sadevesitynnyrin yhdistäminen ränniin näppärästi! Juurikin perjantaina saimme postia paikalliselta asiakkaalta ja se meni sanasta sanaan näin:

Asennus oli naurettavan helppoa ja laadukkaalta peliltä vaikuttaa. Heti sain 150 litraa vettä talteen = säästöä.

Kukkaruukkuihin tutustui myös ihana kaverikoira, jonka nimeä Tynnyrimiehen vaimo ei enää häpeäkseen muista mutta tämä chihuahua oli pitkäkarvainen ja erittäin herttainen tapaus. Kuten kuvasta näkyy niin ruukkuja voi käyttää muuhunkin tarkoitukseen kuin vain kukille ja kasveille 🤣

Pitkäkarvainen chihuahua tutustumassa Tynnyrimiehen ruukkuihin Luodon Siirtolapuutarhassa
Pitkäkarvainen chihuahua tutustumassa Tynnyrimiehen ruukkuihin!

Paikallista käsityötä

Ihastuin kovasti paikallisen mökkiläisen omiin taidekäsitöihin, jotka saivat hymyn huulille ja joissa oli hauskaa oivallusta. Kannattaa ehdottomasti poiketa kesällä kaiken maailman markkinoilla, sillä sieltä voi löytyä vaikka mitä kivaa!

Kauniita keramiikkatöitä Luodon Siirtolapuutarhan Kevätmarkkinoilla
Kauniita keramiikkatöitä Luodon Siirtolapuutarhan Kevätmarkkinoilla

Kevätmarkkinoilla saattoi tutustua myös muihinkin toimijoihin eli paikalla olivat:

  • Porin VK-lämpö: Ilmalämpöpumput ja lämminvesivaraajat
  • Porin Konekeskus: Akku- ja robottiruohonleikkurit
  • Pohjansepät: Katto- ja ulkovuoriremontit
  • GM Solar: Aurinkosähköjärjestelmät
  • Isokallion taimi & vihannes: kesäkukat, amppelit ja yrtit
Ilmalämpöpumppuihin pääsi tutustumaan Porin VK-lämmön pisteellä
Ilmalämpöpumppuihin pääsi tutustumaan Porin VK-lämmön pisteellä
Porin Konekeskuksen pisteellä haravat tekivät kauppansa Luodon Siirtolapuutarhan Kevätmarkkinoilla
Porin Konekeskuksen pisteellä haravat tekivät kauppansa
Kauniita kesäkukkia ja amppeleita - alkoi Tynnyrimiehen vaimonkin viherpeukaloa syyhyttää!
Kauniita kesäkukkia ja amppeleita – alkoi Tynnyrimiehen vaimonkin viherpeukaloa syyhyttää!
GM Solarin aurinkosähköjärjestelmät kiinnostivat myös itse Tynnyrimiestä
GM Solarin aurinkosähköjärjestelmät kiinnostivat myös itse Tynnyrimiestä

Arvonta

Meillä oli tottahan toki upea arvonta kaikkien tynnyreihin tutustuneiden puutarhaintoilijoiden kesken! Eli arvoimme vapaavalintaisen 50 litraisen sadevesitynnyrin jalustalla ja vedenohjaimella sekä Patamiehen kolmijalkapatasetin ja onnetar suosi tällä kertaa seuraavia henkilöitä: Sari Ruotsalainen ja Johanna Vesamäki Onneksi olkoon! Voittajiin on otettu yhteyttä.

Alekoodi

Meillä on verkkokaupassa siirtolapuutarhalaisille oma alekoodi, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Eli koodilla SIIRTOLAPUUTARHA saat -15% alennuksen sadevesitynnyreistä, niiden jalustoista, vedenohjaimista, kukkaruukuista, puutarhakalusteista ja viinitynnyreistä.

Kiitos Luodon Siirtolapuutarha ja kaikki kävijät – oli hieno lauantai-iltapäivä! Mukavaa kesää!

Terveisin, Tynnyrimies vaimoineen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *