AIDOT VIINITYNNYRIT

Aito, viinin valmistuksessa käytetty espanjalainen viinitynnyri on upean rustiikkinen ja uniikki sisustusesine niin kotiin, takkahuoneeseen, terassille, viinikellariin kuin liikehuoneistoonkin; ovathan nämä tynnyrit palvelleet espanjalaisella viinitilalla yli 60 vuoden ajan! Viinitynnyrit tulevat Espanjan Montillasta, Cordobasta. 

Viinitynnyreissä on omaleimainen ja kulunut ulkonäkö ja joskus toisinaan jopa tanniinin tuoksu ja väri. Jokainen viinitynnyri on siis oma yksilönsä. Puu on materiaalina elävä, jo pelkästään sen vuoksi jokainen tynnyri on ainutlaatuinen. Puu on suosittu sisustusmateriaali ympäri maailman ja erityisesti täällä meillä Pohjolassa; tuohan se mieleen lämpöä ja kotoisuutta.

Aidot viinitynnyrit suomalaisessa kodissa
Aidot viinitynnyrit suomalaisessa kodissa – pala Espanjaa kotiin!

Viinitynnyrin valmistus

Tammitynnyrit ovat valmistettu käsityönä korkealla ammattitaidolla. Ne ovat perinteisiä viini-, sherry- ja viskitynnyreitä. Signeeratut artesaanitynnyrit on valmistettu tarkkaan ja huolella Amerikan-, Euroopan- ja Espanjan tammesta ja ovat ISO standardisoituja. Tynnyreissä on galvanisoidut renkaat.

Aidot viininvalmistuksessa käytetyt espanjalainen viinitynnyrit luo tunnelmaa kotiin, liikkeeseen, takkahuoneeseen, viinikellariin tai terassille.

Viinitynnyrin hoito

Varmaan tiedätkin jo, että aidot viinitynnyrit viihtyvät parhaiten ulkona ja puoliviileässä tilassa. Mutta toki voit käyttää niitä myös sisällä, jolloin ne saattavat kuitenkin kuivua ja haristua. Jos käytät tynnyreitä vain sisällä, niin niitä olisi hyvä kostuttaa silloin tällöin vaikkapa sumutepullolla.

Viinitynnyrin mittoja

Valikoimistamme löytyy niin perinteisiä viinitynnyreitä kuin niistä lasikannella tuunattuja versioita mutta myös puusepän avustuksella tehtyjä pienempiä versioita eli halkaistuja viinitynnyreitä ja lisää on tulossa! Tarkistathan suuntaa-antavat mitat eri tynnyreistä verkkokaupastamme.

Puinen tammitynnyri sadevesiastiana

Moni asiakkaamme haaveilee aidosta tammitynnyristä sadeveden keräämiseen ja se toki onnistuu, vaikka onkin hieman työläämpää. Tässä ohjeita, joilla toivottavasti onnistut.

  • Paisuta viinitynnyri viileällä vedellä vuorokausi ennen käyttöönottoa
  • Täytä tynnyri kylmällä vedellä tunnin välein, kunnes se ei enää vuoda
  • Laita täyttötappi paikoilleen aina täytön jälkeen (vähentää korvausilman saantia ja hidastaa tynnyrin tyhjenemistä)
  • Tyhjennä tynnyri talveksi ja varastoi ulkovarastoon alassuin käännettynä esim. lautojen päälle 

PS: Täyttötappi saattaa paisua melko tiukkaan. Napauttamalla tapin vastakkaisille puolille saat tapin irti.

Mikäli kaipaat huoltovapaampaa sadevesiastiaa, niin tsekkaa meidän elintarvikekelpoisesta kierrätysmuovista valmistetut sadevesitynnyrimme.